Ettevõtliku kooli Haridusfestival ootab osalejaid

17. oktoobril 2019 Paide Muusika- ja Teatrimajas toimuva haridusprogrammi "Ettevõtlik kool" Haridusfestivali  fookus on sel aastal õpetajatel, täpsemini "õpetajad õpetavad õpetajaid".

Töötubasid viivad läbi meie võrgustikku kuuluvate õppeasutuste õpetajad. Oleme laienenud üle-eestiliselt ning meil on endal koolides ja lasteaedades nii palju häid kogemusi ja praktikaid, mida teistega jagada. Sel korral saab rohkem teada robomatemaatikast, liikumise kasulikkusest ja selle kasutamisest ainetunni ajal, põhikooli füüsika õpilastele nauditavaks tegemisest, Kriidikust. Töötubade täpsem info lisandub peagi!

Koolijuhtidele räägivad Heidi Uustalu Kiviõli 1. Keskkoolist ning Margus Veri Pärnu Ülejõe Põhikoolist õpetaja töö- ja palgakorraldusest lähtudes õpetajaametist kui tervikust.

Noori inspireerib sel aasta Egert Milder – noor mees, keda laiem avalikkus tunneb eelkõige kui popmuusikut ja laulukirjutajat. Oluliselt vähem aga teatakse, et Egert on õppinud inseneriks ja ka töötab sellel alal. Miks valida inseneri eriala, kui võiks nautida kuulsust ja austajate tähelepanu popmuusiku ning laulukirjutajana? Mida insener teeb või mida see elukutse õigupoolest tähendab? Miks tehniline haridus üht noort multitalenti paelub ning kas see annab mingit lisaväärtust ka muusiku karjääris või on abiks surfamisel? Nendele küsimustele püüabki Egert vastata. 

Haridusfestival on 2007. aastal sündinud haridusprogrammi "Ettevõtlik kool" algatusel ja on mõeldud koolijuhtidele, õpetajatele ning õpilastele. Seekordne haridusfestival toimub Paides. Festivali korraldamist toetab Haridus- ja Teadusministeerium ning Euroopa Liidu Euroopa Sotsiaalfond läbi ettevõtlusõppe programmi Edu&Tegu.

Haridusfestivali päevakava:
10:00-11:00 Kogunemine ja töötubadesse registreerumine
11:00-12:00 AVASESSIOON SUURES SAALIS. Päeva modereerib mustkunstnik Marek Sandermat
Rahva kütab üles rockbänd Projekt Õpsid
Tervitussõnad ütleb Andres Huul – MTÜ Maakondlikud Arenduskeskused
Inspireerib Roland Tokko – Edu Akadeemia asutaja ning raamatu "12 asja, mida koolis ei õpetatud, aga mida kõik peaksid teadma" autor

ÕPETAJAD
12:15 – 13:00 Töötoad vol1
13:00 - 13:30 õpetajate lõuna fuajees
13:30 – 14:15 Töötoad vol2

NOORED ja KOOLIJUHID
12:00 - 12:30 – õpilaste ja koolijuhtide lõuna fuajees
12:30 - 14:00 NOORTEALA – väikeses saalis inspireerib noori Egert Milder
12:30 - 14:00 Koolijuhtide töötuba

14:30 - 16:00 Edulugude konkurss suures saalis
Rockbänd Projekt Õpsid vol 2
16:00 - 16:45 Tunnustamine. Edulood. Standardid.

REGISTREERI ENNAST SIIN 
PS! Töötubadesse registreerumine toimub Paides KOHAPEAL!

Suur rõõm on teada anda, et Edulugude konkurss "Õppimine on põnev!" finaali pääsesid sellel aastal Järvamaalt kolm lugu:
Türi Lasteaed „Toidu teekond taldrikule"
Koeru Keskkool „Ettevõtliku õpilase koolitund on põnev!"
Väätsa Põhikool „Trash Walk"                   
Neile saab kaasa elada Haridusfestivalil kell 14.30 -16:00 Edulugude konkursi finaalis. Oma ettekanded teevad kõik finalistid. Täpsemalt finalistide kohta loe SIIT

Veel on suur rõõm teada anda, et sellel aastal taotleb Ettevõtliku kooli kvaliteedimärki ehk standardit koguni viis kooli Järvamaalt: Paide Hillar Hansso põhikool, Paide Hammerbecki põhikool, Türi põhikool, Imavere põhikool ja Peetri kool.
Tunnustusi jagatakse kell 16:00-16:45

Küsimuste korral võtta ühendust:
Kristi Krilovs
kristi.krilovs@ivek.ee
Tel: 501 2901

Teate edastas:
Reelika Lepik
Järvamaa noorte ettevõtlikkuse koordinaator
e-post: reelika@jarva.ee
tel: 551 3786