Järvamaa Aasta turismitegija on MTÜ Järva-Jaani tuletõrjeselts

Järva Maavalitsuse auhinnatseremoonial,  9.novembril, kus jagati auhindu aasta silmapaistvuse eest ettevõtluses, kuulutati  turismikategoorias võitjaks MTÜ Järva-Jaani Tuletõrje Selts.

Tubli tulemust märkas Järva-Jaani vallavalitsus ja sama meelt olid ka 11 žürii liiget.

 Järva-Jaani Tuletõrje Selts on loodud juba 1899. aastal ning aastate jooksul andnud olulise panuse Järva-Jaani valla arengusse ja seda just erinevate ürituste korraldamisega.

MTÜ Järva-Jaani Tuletõrje selts koondab endas mitmeid mäluasutusi – tuletõrjemuuseum, kinomuuseum, vanatehnika varjupaik, vabatahtliku päästekomando depoo, kitsarööpmeline raudtee muuseumvagun.

2016. aastal korraldas MTÜ Järva-Jaani Tuletõrje Selts mitmeid üritusi.

4. juunil korraldati koos MTÜ Piibe Maantee Arenduse  ja Järva-Jaani Vallavalitsusega Järva-Jaani laat ja Tänavafestival, kus oli kaupmehi üle  terve Eesti, pakuti  kultuuriprogrammi, toimusid kodukohvikud ja veel palju muud. Tuhanded tulid seda kaema ja sellest osa saama.

6. augustil toimus Järva-Jaani vanatehnika killavoor. Sel aastal oli tegemist juba kümnendat korda toimuva suveüritusega, kuhu olid kokku toodud Eestis ehitatud, Eestis ümberehitatud, kummaliste sõidukite kokkutulek koos näituse ja paraadiga, lisaks toimusid õpitoad, simman ja muud ettevõtmised Järva-Jaani keskväljakul, tänavatel ja vanatehnika varjupaigas. Kohal oli üle 3000 külastaja.

20. augustil korraldati koostöös MTÜ Must Käsi filmilindifestival vanatehnika varjupaigas ja kinomuuseumis. Tegemist oli vabaõhufestivaliga, mis avaldas austust aegumatule kino- ja filmikultuurile.

Lisaks kõigele eelnevale sai sel aastal MTÜ Järva-Jaani Tuletõrje Selts EAS-i Piirkondliku konkurentsivõime tugevdamise investeeringu toetuse, rajamaks Järva-Jaani vanatehnika muuseumide keskust. Toetuse abil valmib Järva-Jaani vanatehnika muuseumide keskus ja atraktiivne restaureerimisboks koos unikaalse vanatehnika halliga, kus toimub külastajate silme all vana tehnika restaureerimine ja selle õppimine.

Palju õnne võitjale. Oleme kindlad, et kuuleme teist veel mitmeid ja mitmeid kordi.

Teate koostas

Piret Sihver

Järvamaa Turismiinfokeskuse infokonsultant.