Järvamaa Ettevõtlusnädal algas turismipäevaga Järva-Jaanis

5.oktoobril algas Eestis Ettevõtlusnädal. Järvamaal alustasid nädala tähistamist turismiettevõtjad, kes kogunesid Järva-Jaani vanatehnika muuseumite keskusesse.

Seekord keskenduti kvaliteedile ja erinevatele kvaliteedimärgistele Eesti turismis.

Turismiettevõtjate ette astusid külalised Imbi Lepik-Martinson ja  Malle Kolnes EAS Turismiarenduskeskusest, Raili Mengel, MTÜ Eesti Maaturismist,   Angela Hollo  Päikese puhkemajast ja Ülle Jukk Jõgevamaa Koostöökojast.

Luubi all olid sellised kvaluteedimärgised nagu Green Key, Roheline sihtkoht, EHE, kohalik toit ja Jõgevamaa maitsed. Malle Kolnes pajatas Soome turismituru hetkeseisust ning elust enne ja pärast koroonat. Angela Hollo Päikese puhkemajast on elav tõestus selle kohta, et Rohelise võtme märgise taotlemine majutusettevõttele, ei ole midagi kontimurdvat. Raili Mengel Eesti Maaturismist tõi eriti meeldiva uudise, nimelt oli selles EHE taotlusvoorus Järvamaa kõige edukam märgise taotleja.  Kokku tuli sügisel siiakanti juurde lausa 12 uut tunnistust ehedale turismiteenusele, mis ka kohapeal üle anti Kilplaste teemapargile ja Eesti piimandusmuuseumile.

Külli Eller Järvamaa Arenduskeskusest valgustas maakonna asjalisi Järvamaa ees seisvatest plaanidest ja suundumustest. Samuti JAKist Piret Sihver tegi huvilistele kiire välkõppuse, kuidas sisestada Facebooki lehele üritust.

Kõige lõpuks näitas muuseumipapa Tuve Kärner kaaslastele oma uusi valdusi. Juttu oleks jätkunud kauemakski.

Saalis oli turismiettevõtjaid 30 ringis ja veebiülekannet jälgis lisaks kümmekond inimest.  Turismipäeval tehtud ettekanded on kõik tänagi nähtavad Youtube Järvamaa kanalil

Cateringi eest täname Jaani taret.

Teate kooostas

Piret Sihver

Järvamaa Arenduskeskuse turismiinfospetsialist