Rahvusvaheline tunnustus Vargamäe muuseumile

Vargamäe muuseumipere GDTOP100Roheliste sihtkohtade rahvusvahelise võrgustiku Green Destinations poolt igal aastal esile tõstetava 100 silmapaistvama eduloo hulka valiti A. H. Tammsaare muuseum Vargamäe oma otsustava ja leidliku tegutsemisega esimesel koroonakevadel. 

TOP100 kestliku turismisihtkoha hulka pääses Järvamaa ka eelmisel aastal, kuid nüüd jõudsime esmakordselt väljavalitute sekka kogu maailmast esitatud edulugude konkurentsis. 

Sarnaselt teistele kultuuriasutustele ja turismiatraktsioonidele jäi ka Vargamäe muuseum külastajatele suletuks koroonapandeemia puhkedes märtsis 2020. Olles äsja avanud pikalt ettevalmistatud aastanäituse, kogus väikese muuseumi vapper tiim end kiiresti ning viis näituse "Asjad on tõepärasemad kui inimesed" virtuaalmaailma. Selleks loodi 360-kraadi-fotod ning  kirjeldustõlge, et pakkuda elamust ka vaegnägijatele. Eduka virtuaalnäitusega võitis muuseum rohkesti uusi fänne, kellest paljud tulid taasavanemise järel ka Vargamäed külastama, et ekraanil saadud elamusele päriselus lisa nõutada.

Loe Vargamäe edulugu Green Destinations portaalis

Rahvusvahelised hindajad tõid esile muuseumi initsiatiivikuse ning soovi avada end uutele sihtgruppidele, panustades pandeemia tingimustes innovaatilistele lahendustele. 
Edulugusid hindas rahvusvahelistest säästva turismi ekspertidest koosnev meeskond. Eesti sihtkohtade osalemist Green Destinations võrgustikus toetab EAS Turismiarenduskeskus ja programmi rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

 

Teate koostas

Külli Eller

Järvamaa arenduskeskus

Tel 5089 589