« Tagasi
GREEN KEY SÜNDMUSED SEL SÜGISEL
GREEN KEY sündmused sel sügisel pakuvad sisulist tuge kõigile organisatsioonidele, kel on soov Green Key ökomärgis endale esmakordselt taotleda või ka korduvtaotleda.
GREEN KEY TEAVITUSSEMINAR08.10.2024 kell 14-16 Zoomi vahenduselSeminarile on osalema oodatud märgist taotleda soovivad organisatsioonid ja ettevõtted, kes on registreeritud majutusasutusena, laagriplatsi/kämpinguna, atraktsioonidena, konverentsikeskusena, toitlustusasutusena VÕI organisatsioonid, kelle võrgustikus on märgist taotleda saavasse sihtgruppi kuuluvad ettevõtted ja organisatsioonid.Seminaril ekspertide poolt käsitletavad teemad:
- HETKEOLUKORD - Green Key Internationali tutvustus ja hetkeolukord Eestis, räägime kestliku turismi edendamisest ja märgise omamise eelistest turismiorganisatsioonidele
- AUDITEERIMINE – Ülevaade, kuidas toimub Green Key märgist taotleda soovivate organisatsioonide auditeerimisprotsess, millised on märgise omandamise kriteeriumid ja nõuded
- KOGEMUSLOOD - kuuleb Green Key märgist juba omavatelt organisatsioonidelt nii kogemusi, nippe ja trikke kestlikkuse teekonnalt kui ka märgise omandamise protsessist
Seminar viivad läbi Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse esindajad, Green Key programmi audiitorid ja eksperdid Stockholmi Keskkonna Instituudi Tallinna Keskusest (SEI) koostööst BDA Consultinguga. Osalemine on kõigile TASUTA, vajalik vaid REGISTREERUMINE SIIN
GREEN KEY TEMAATILISED TÖÖTOAD15.10/29.10/31.10 Tartus, Pärnus, TallinnasTöötubade eesmärgiks on anda osalejatele ülevaade Green Key kriteeriumitest ja turismiorganisatsiooni keskkonnamõjudest ning julgustada kasutama keskkonnahoidlikke tavasid oma tegevustes. Töötoad on eelkõige suunatud uutele taotlejatele, aga oodatud on ka juba märgist omavad ettevõtted, kes soovivad end täiendada. Temaatilised töötoad on jaotatud valdkondade kaupa, kuid soovi korral võivad igast töötoast osa võtta ka teiste valdkondade organisatsioonid, sest suurem osa põhimõtteid on nii toitlustuses, majutuses kui ka atraktsioonidel sarnased.15.10.2024 kell 10-17 Green Key töötuba – TOITLUSTUSASUTUSED / Tartu, Hotell SOHOToitlustusasutuste töötoas saavad osalejad ülevaate toitlustusasutuste keskkonnaaspektidest ja -mõjudest Green Key kriteeriumite põhjal. Mahepõllumajanduse Koostöökogu juhatuse liige Merit Mikk teeb ettekande ''Mahetoidu kasutamine toitlustuses'', toimub praktiline näidisharjutus koos ringkäiguga El Chapo restoranis restoranijuht Mihkel Jõgeveriga ja ettekanne keskkonna- ja kestlikkuse põhimõtete tegevuskava koostamisest. Koolitust viivad läbi eksperdid ja audiitorid Harri Moora ja Kertu Uiboleht Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna keskusest.Osalemine on toitlustusasutusele TASUTA, vajalik REGISTREERUMINE (max 30 kohta, ühest asutusest 1-3 inimest).29.10.2024 kell 10-17 Green Key töötuba – MAJUTUSASUTUSED / Pärnu, Hedon SPA & HotelMajutusasutuste töötoas saavad osalejad ülevaate majutusasutuste keskkonnaaspektidest ja -mõjudest Green Key kriteeriumite põhjal. Hestia Hotel Group jätkusuutlikkuse spetsialist Anne Lamp jagab kogemusi töötajate kaasamisest, kestlikkuse põhimõtete ja tegevuskava koostamisest. Toimub praktiline näidisharjutus koos ringkäiguga Hedon Spa Hotelli tehnikajuht Tõnu Mäega, tutvutakse hotelli keskkonnategevustega, sh numbritoad, jäätmekorraldus avalikel aladel, restorani majandamine, puhastusvahendid jt. Koolitust viivad läbi eksperdid ja audiitorid Harri Moora ja Evelin Piirsalu.Osalemine on majutusasutusele TASUTA, REGISTREERUMINE SIIN (max 30 kohta, ühest asutusest 1-3 inimest)31.10.2024 kell 10-17 Green Key töötuba – ATRAKTSIOONID JA KONVERENTSIKESKUSED / Tallinn, PROTOAtraktsioonide ja konverentsikeskuste töötoas saavad osalejad ülevaate oma valdkonna keskkonnaaspektidest ja -mõjudest Green Key kriteeriumite põhjal. Ettevõtluse ja Innovatsiooni sihtasutuse ekspert Kertu Liebert teeb ettekande kestliku ürituse korraldamisest teenusepakkuja vaatest, tutvustab ''kestliku ürituse juhendit'', toob praktilisi näiteid Ettevõtlusauhindade galalt ja ESG meistriklassi kogemusest. Toimub praktiline näidisharjutus koos ringkäiguga PROTO avastustehases tutvudes atraktsiooni keskkonnategevustega, sh jäätmekorraldus avalikel aladel, kohviku majandamine, puhastusvahendid jt. Lisaks jagab Tallinna Sadama keskkonnajuhtimise osakonna juhataja Ellen Kaasik praktilisi kogemusi Vanasadama Kruiisiterminali kestliku ürituse korraldamise põhimõtetest ja senisest kogemusest. Koolitust viivad läbi eksperdid ja audiitorid Harri Moora ja Evelin Piirsalu.Osalemine atraktsioonidele ja konverentsikeskustele TASUTA, vajalik REGISTREERUMINE (max 30 kohta, ühest asutusest 1-3 inimest)