Välisturistidele paigaldati tervitusväravad

EV100 sümboolikaga Eesti väravad tervitavad juubeliaasta puhul külalisi riiki sisenemisel, et väliskülalised saaksid väärikalt tervitatud igas Eestisse sisenemise punktis.  

Tervitusväravad paigaldati Balti jaama, Tallinna bussijaama, Tallinna lennujaama, Tallinna sadama A-terminali ja D-terminali ning Ikla, Valga, Narva piiripunktidesse. Hooajalised tervitusväravad valmivad kevadel, kruiisihooaja eel Tallinna sadama kruiisikaile ja 5. kai galeriisse.

Möödunud aasta oli Eesti turismisektorile kõigi aegade parim aasta, mil välis- ja siseturistide arv kokku jõudis juba kaheksandat aastat järjest uue rekordini. Kogu Eesti turismisektor teeb ühiseid pingutusi, et see number kasvaks veelgi sel aastal. Tänavusel juubeliaastal oodatakse Eestisse üle kahe miljoni välisturisti, kellest enamik just nende väravate kaudu Eestisse siseneb.  

Väravad püsivad üleval kogu juubeliaasta ning sisaldavad üleskutset jagada oma külastusest pilte ja muljeid Eesti juubeliaastal sotsiaalmeedias. Android-telefonide kasutajatel on võimalus NFC-kiibi rakenduse abil osades väravates tutvuda ka 20 soovitusega, mida Eestis viibides külastada.


Täpsem info ja fotod väravatest -  Loe edasi

Allikas: EAS uudiskiri