Järvamaa neli turismitoodet kannavad nüüd EHE märgist

Veebruari alguspäevil said kaks Järvamaa turismiettevõtet teate, et nende uudsed turismitooted on läbinud tiheda sõela ja tunnustatud Eesti ökoturismi kvaliteedimärgisega EHE ehk lahtiseletatult Ehtne ja huvitav Eesti. Need tublid tegijad olid Hindreku turismitalu ja Toosikannu puhkekeskus.

Hindreku turismitalu kaks toodet "Kanuuga rabarestosse" ja "Eesti veini koolitus" Eesti veini kambris ning Toosikannu puhkekeskuse "Hirvesarve töötuba" ja "Jalgratastega loomasafari Toosikannu loomapargis" tunnistati kõiki ökoturismi häid tavasid järgivateks looduselamusteks.

Kõik need pakkumised leiad Puhka Eestis ja www.visitjarva.ee  portaalist.

Eelmistel aastatel on Järvamaal EHE märgise pälvinud töötoad Eesti Piimandusmuuseumist ja Kilplaste külast.

Reedel, 7.veebruaril Tourest 2020 avatseremoonial anti tunnuskirjad ka kätte.  Kokku tunnistas Eesti ökoturismi kvaliteedimärgise EHE hindamiskomisjon märgise vääriliseks 34 toodet/teenust erinevaist Eesti paigust Saarest Setumaani.

EHE-märgisega tunnustatakse maapiirkondades pakutavaid heatasemelisi elamust pakkuvaid turismitooteid ja –teenuseid, mis lähtuvad rahvusvahelistest ökoturismi põhimõtetest ning aitavad tutvustada Eesti rikkalikku loodus- ja kultuuripärandit. EHE märgist omavate toodete - teenuste märksõnadeks on keskkonnateadlikkus ning ehedad loodus- ja kultuurielamused.

Märgise andmist korraldavad EASi turismiarenduskeskus koostöös MTÜ-ga Eesti Maaturism.

Märgise kehtivusaeg on kolm aastat.

 

Teate koostas

Piret Sihver

Järvamaa Turismiinfokeskus

Turismiinfo spetsialist

piret@jarva.ee

www.visitjarva.ee

3850400