Tasuta veebipõhised kursused Courseralt

Koostöös ministeeriumite, Eesti Töötukassa ja veebiõppe platvormiga Coursera pakutakse võimalust pääseda ligi pea 300 võõrkeelsele e-õppe kursusele maailma tippülikoolidelt ja tehnoloogia suurfirmadelt.

Tasuta rahvusvahelistele veebipõhistele kursustele on oodatud töötud ning COVID-19 puhanguga seotud piirangute või tervisekriisi tõttu kannatada saanud sektorite töötajad ja ettevõtjad. Eestist saab võimaluse aasta lõpuni tasuta õppida kuni 50 000 inimest. Kõik huvilised saavad end kursustele registreerida haridusportaali kaudu.

Digiõppe platvormi valikust leiab nii tulevikus vajalikke üldoskusi arendavaid kursusi, nagu digitaalne kirjaoskus, projektijuhtimine või ärialane inglise keel, kui ka näiteks spetsiifilisemaid kursusi, nagu pilvetehnoloogia haldamisega seotud oskused, arvutimängude arendamine või meditsiiniline neuroteadus. Erineva pikkusega kursustel saab uuendada ka töö otsimiseks vajalikke oskusi ning teadmisi vaimse tervise hoidmisest. 

Julgustame kõiki õppimisest huvitatuid ennast kuni septembri lõpuni registreerima ning kindlasti kahe nädala jooksul õppima asuma, sest praegune tasuta võimalus õppida kehtib vaid aasta lõpuni. Piiratud pole ka läbitavate kursuste arv, kuid registreerituna tuleks kindlasti kahe nädala jooksul õppima asuda, et mitte kaotada kohta kursustel. See on kahtlemata hea võimalus oma oskuste arendamiseks ja ka vastava sertifikaadi saamiseks peale kursuste lõppu, millega oma võimalusi ja väärtust tööturul suurendada.

 

Täpsem info kursuste kohta haridusportaalist SIIT.

 

Lisainfo:

 

Saskia Bergmann
Tööhõive osakond
 
Sotsiaalministeerium
Suur-Ameerika 1 | 10122 Tallinn
626 9301 | http://www.sm.ee