Paide vanalinn fookuses

Fotokollaaz Paide vanalinnastMuinsuskaitsekuu eel viisime Visit Järva Facebooki lehel läbi Paide vanalinnale pühendatud teemanädala, mille raames toimusid mõned lühikesed otselülitused ning tutvustasime erinevaid võimalusi, kuidas Paide vanalinnaga omal käel tutvust teha.

Tänu Ühenduse Weissenstein ja Järvamaa Muuseumi oivalisele koostööle on Paide vanalinnas juba aastaid suurepärane ja praeguste piirangute olukorras eriti aktuaalseks muutunud võimalus ise endale giidiks olla. Paljud Paide ajaloolised hooned on tähistatud infotahvlitega, mis räägivad majade ajaloost ja arhitektuurist ning QR-koodi abil jõuab veelgi põhjalikuma teabeni Ühenduse Weissenstein veebilehel Paide majalood

Et noortele põnevust pakkuda, koostas Ajakeskus Wittenstein Paide avastamiseks vahva nutimängu, mis on iga soovija käeulatuses samuti iseseisvalt läbimiseks. 

Lisaks valmis teemanädala raames videoloeng Paide vanalinna kujunemisest, lektoriks Ühenduse Weissenstein hing ja Paide vanalinna eestkõneleja Rainer Eidemiller.

Teemanädal on lõppenud, kuid visitjarva.ee portaali uus alamleht Paide on väike puust linn on kõigile huvilistele jätkuvalt kättesaadav.

Muinsuskaitsekuu, mida Eestis tähistatakse alates 1985. aastast, algas rahvusvahelisel muinsuskaitsepäeval 18. aprillil ja see kestab kuni rahvusvahelise muuseumipäevani 18. mail.

Teate koostas

Külli Eller

Järvamaa Arenduskeskuse turismi koostöövõrgustiku koordinaator

kylli@jarva.ee

www.visitjarva.ee