Järvamaa Turismipäeval olid teemaks digijalajälg, loodusturism ja koostöö

Esmaspäeval 4. oktoobril Ettevõtlusnädala avanud Järvamaa Turismipäeval olid teemaks kohalolek digimaailmas, turismiteenuste arendus ja turundus rohelises sihtkohas, jätkusuutlikkus ning koostöö nii Kesk-Eesti regionaalsel tasandil kui Eesti turismimaastikul laiemalt. Kohtumispaik oli seekord Toosikannu puhkekeskuse uhiuus konverentsimaja.

Turismiasjaliste ette astusid külalised Piret Koodi EAS Turismiarenduskeskusest, koolitaja Brit Mesipuu, loodusturismi eestkõneleja ja ettevõtja Aivar Ruukel ning Viljandimaa turismiteenuste arendusjuht Johan-Kristjan Konovalov.

Piret Koodi tutvustas ettevõtjatele EAS Turismiarenduskeskuse poolt pakutavaid võimalusi ning rõhutas Puhka Eestis andmebaasi tähtsust aktuaalse turismiinfo levimisel. Brit Mesipuu kõneles digijälje teadlikust kujundamisest ja selle mõjust ettevõtte mainele. Aivar Ruukeli kogemuslugu Soomaalt pakkus mõtteainet, kuidas sihipäraselt loodusturismi edendada. Johan-Kristjan Konovalov tutvustas äsja käivitunud turismiarenduse koostööprojekti, kus lisaks Järva- ja Viljandimaale löövad kaasa Põltsamaa ja Tõrva vald.

Piret Sihver Järvamaa Arenduskeskusest tegi ülevaate Visit Järva portaali uuendustest ning päeva lõpetuseks tutvustas Tõnu Steinberg Toosikannu tegemisi ja näitas soovijatele uuenenud majutusvõimalusi.

Turismipäevale oli registreerunud 35 osalejat. Neile Järvamaa turismiasjalistele, kes mingil põhjusel kohal viibida ei saanud, pakuti ettekannete järelvaatamise võimalust.

 

Teate koostas

Külli Eller

turismi koostöövõrgustiku koordinaator

Järvamaa Arenduskeskus