Noorte ettevõtlikkuse suuna tegevusi Järvamaal toetavad
Euroopa Regionaalarengu Fond

  

Haridusprogrammi Edu ja Tegu seminarid

Edu ja Tegu ettevõtlus- ja karjääripädevuste viimased seminarid,  oodatud on ka aineõpetajad ja lasteaia õpetajad  

8.11.2023 Ettevõtlusõppe praktiliste harjutuste kogumiku tutvustus 

Kogumik koondab 94 praktilist harjutust, mis arendavad ettevõtluspädevust ja loovust. Seminari läbiviija on kogumiku autor, ettevõtluskoolitaja ja mentor Sirle Truuts. Kogumike trükiversioonid on saadetud maakondlikele arenduskeskustele, veebiversioon läheb üles E-koolikotti.  Tutvu kogumikuga siin.

13.11.2023 Ettevõtluspädevuse ja rahatarkuse arendamine alushariduses.

Oodatud on lasteaedade ja ka algklasside õpetajad. Tutvustame juba populaarseks kujunenud õppematerjale „Vinks Vonks julgeb ja proovib" ning „Vinks Vonks avastab ja seikleb". Kui materjale veel koolis/lasteaias ei ole, on võimalik neid tasuta tellida postiga. Seminari läbiviijad on kogumike autorid Erika Veide, Liisi Kirch, Inna Sidoruk, Heli Mäesepp.

16.11.2023 Kuidas arendada oma õppeaines ettevõtluspädevust?

Edu ja Tegu  programmi raames koostasid põhikooli erinevate ainete õpetajad materjale ja töölehti oma õppeaines ettevõtluspädevuse arendamiseks.  Veebiseminaril jagavad õppematerjalide loojad oma kogemust, kuidas ainetunnis erinevate teemade käsitlemisel kujundada õpilaste ettevõtlikkust. Esinevad majandusõpetaja Elbe Metsatalu, matemaatikaõpetaja Kristi Suppi, emakeele ja kirjanduse õpetaja Reet Bobõlski ning käsitöö ja tööõpetuse õpetajad Kristi Teder ja Ahti Pent.

28.11.2023 Ettevõtete ja koolide koostööseminar (Tartus)

Koolide ja ettevõtete heade koostööpraktikate jagamine ning uute kontaktide loomine ja ideede genereerimine inspireerivas õhkkonnas.

30.11.2023 Piirkondlike karjääriteenuste mudelite teenusedisaini tulemuste esitlemine

Täpne info seminari kohta tekib lähipäevadel www.ettevõtlusõpe.ee lehele.

Huvitavat kuulamist: 45+ ettevõtlus- ja karjääripädevuste teemalist podcasti, kus kogemusi jagavad ka erinevad õpetajad ning teised eksperdid. Podcaste saab kuulata Edu ja Tegu You Tube kanalil.

Kõik õppematerjalid erinevatele haridusastmetele on leitavad E-koolikotist märksõnaga Edu ja Tegu.

 

Teate vahendas SA Järvamaa kodulehele:

Riina Hiob

Noorte ettevõõtlikkuse koordinaator

SA Järvamaa

riina@jarva.ee